nxtb.nl
Stichting Gers! Foundation is Good, Green & Grow
Klik hier voor meer info

Stichting Gers! Foundation

Schiehavenkade 166

3024 EZ Rotterdam

010-8208540

 

W: www.gersfoundation.nl

E: info@gersfoundation.nl

« Terug naar overzicht

Stichting Gers! Foundation: met een ANBI-status je inzetten voor andere goede doelen


Stichting Gers! Foundation geeft alles! Zij ondersteunen, bouwen, creëeren, stimuleren op het gebied van sport, cultuur, educatie en gezondheid. Een goede doelen stichting dat geld inzamelt voor andere goede doelen. Voorzitter Sander Been vertelt NXT hoe zij dit doen en wat ervoor nodig is.

 

NXT: "Jullie hebben onlangs de estafetteloop van stichting Roparun gelopen. Waarom heeft Gers! Foundation voor dit goede doel gekozen?"

Sander: "Van origine is de Roparun natuurlijk een puur Rotterdams initiatief en dat Rotterdamse is waar wij ons op richten. Na wat brainstorm sessies hebben we gekozen voor de roparun daar een ieder wel op één of andere manier met de ziekte kanker te maken heeft/gehad. De Roparun richt zich niet op de bestrijding van kanker of het voorkomen maar biedt hulp aan instellingen welke zich inzetten voor de palliatieve zorg van patiënten."

 

NXT: "Het lopen van de estafette is het doel, maar er zit veel voorbereiding aan vast. Welke organisatorische zaken komen er om de hoek kijken als je als stichting een ander goed doel ondersteunt?"

Sander: "De uitdaging zit metname in het mobiliseren van de juiste poppetjes voor de diverse taken, het vinden van geldschieters en het opzetten van acties om geld in te zamelen."

 

NXT: "Voor stichting Gers! Foundation is het belangrijk dat jullie de zogenoemde ANBI-status hebben van de Belastingdienst, omdat jullie het zo aantrekkelijk mogelijk willen maken voor donateurs om belastingvrij te doneren. Ging het aanvraagproces gemakkelijk?"

Sander: "Met de juiste kennis en kunde van een professional (zoals NXT business) was het eigenlijk zo gebeurd, uiteraard moesten we de juiste documenten en onderbouwing aanleveren, maar daarna ging het vlot."

 

NXT: "Stichting Gers! Foundation draait volledig op vrijwilligers, hoe belangrijk is dat voor jullie en zoeken jullie nog vrijwilligers?"

Sander: "Vrijwilligers zijn van groot belang, de stichting inclusief bestuur doet alles geheel op vrijwillige basis. Vrijwilligers zijn altijd welkom, we zijn altijd op zoek naar doeners, dus mannen en vrouwen die de handen uit de mouwen willen steken." 

 

NXT: "Welke leuke activiteiten staan er in de toekomst gepland en kunnen mensen, bedrijven of andere goede doelen projecten aanmelden, zodat Gers! Foundation ze helpt?"

Sander: "We zijn net terug van het Roparun avontuur en zijn besmet met het zogenoemde "Roparun virus".  Dus dat hier een vervolg op komt is haast wel zeker, maar uiteraard kijken wij verder en goed om ons heen.

Actueel is nu de problematiek rondom eenzaamheid en dan met name onder de leeftijdscategorie 75+. We zijn nu ons aan het oriënteren hoe wij met Gers! Foundation van meerwaarde kunnen zijn voor deze groep. Op korte termijn gaan wij op zoek naar gesprekspartners in de ouderenzorg e.d."

 

Over Gers! Foundation

Bij Gers! - het kan je de afgelopen tijd nauwelijks ontgaan zijn – draait alles om positiviteit. Met het magazine Gers! en de website www.gersrotterdam.nl leggen zij de nadruk leggen op alles wat goed gaat en mooi is in de stad Rotterdam. 

Vanuit deze gedachte is stichting Gers! Foundation onlangs opgericht en hebben onlangs meegedaan aan de estafetteloop van stichting Roparun.

Bekijk alle gerse foto's ook via hun Facebook-pagina.