nxtb.nl
Jogha is Good, Green & Grow
Klik hier voor meer info

Jogha

Bestel de kleding van Jogha online 

Wil je als bedrijf in contact komen met Jogha?

Jogha International B.V.

Botersloot 167

3011 HE Rotterdam

E: info@jogha.com

« Terug naar overzicht

Hoe founder Aranka van der Voorden haar startup bedrijf Jogha binnen 1 jaar naar volwassenheid bracht


Jogha is in 2014 opgericht door Aranka van der Voorden, tevens founder van de succesvolle online sport & lifestyle community Fitgirlcode. NXT business vroeg haar het (sport)hemd van haar lijf hoe zij binnen één jaar Jogha naar de next level heeft gebracht en wat haar toekomstplannen zijn.

 

NXT: "In een sport-lifestyle wereld waar grote merken domineren, heb jij het aangedurfd om deze markt te betreden. Hoe heb je dat aangepakt? Ben je gewoon begonnen of heb je een business plan gemaakt?" 

Aranka: "Ik heb het allebei gedaan. Ik ben begonnen en tegelijkertijd schreef ik een businessplan. Het businessplan wil iedereen zien, maar ze zijn nog meer onder de indruk als je al een leverancier, prototypes en een logo hebt. Dan is het niet meer een fictief plan maar een bedrijf."

 

NXT: "Je bent volop bezig, de tweede collectie van Jogha is net uitgekomen. Is jouw businessplan uitgekomen of heb je dat moeten bijstellen?"

Aranka: "Mijn business loopt niet volgens het uitgeschreven plan, deze moet je ook gaande weg bijschaven. Een businessplan is niet bedoeld om je vast te leggen maar als guide en het dwingt je goed naar je markt te kijken. Als je eenmaal up and running bent is research geen prioriteit meer."

 

NXT: "Welke leerpunten ben je tijdens de eerste collectie tegen gekomen die je bij de tweede collectie hebt verbeterd?"

Aranka: "We hebben heel veel geleerd tijdens de productie van de eerste collectie. Je moet samen met de producent je "handschrift" ontwikkelen. Bij de eerste collectie hebben we erg lang gedaan over het goed krijgen van de prints, bij de tweede collectie was dit zo gedaan. Ook hebben we goed kunnen luisteren naar onze klanten, broeken die te kort vielen zijn langer gemaakt en we hebben nu padding in de BH's. Dit soort processen kosten veel tijd, bij de eerste collectie hebben we geleerd dat we beter iets later kunnen lanceren om fouten te voorkomen."

 

NXT: “Als starter leer je volop, soms ook wel 'the hard way’, wat je probeert te voorkomen door onder andere een professional team om je heen te hebben. Hoe zoek jij deze mensen uit en wat is je tip voor andere starters?"

Aranka: "Mijn hele team bestaat uit mensen uit mijn netwerk, referenties van iemand die je kent tellen gewoon veel zwaarder. Daarnaast zoek ik de ondernemende werknemer, iemand die in potentie zijn eigen bedrijf kan starten." 

 

NXT: "Je bent startende ondernemer, zeer succesvol de markt betreden. Jij wil telkens een stapje hoger. Wat is jouw next step om je ambities te vervullen en je dromen waar te maken?"

Aranka: "Vanaf dag 1 heb ik internationale ambities gehad met allebei mijn bedrijven. We hebben al veel interesse gehad uit het buitenland. Zodra we er klaar voor zijn zou ik graag in Amerika Jogha willen verkopen."

 

 

Over Jogha

Jogha Luxury Sportswear is gemaakt voor moderne vrouwen die kiezen voor kwaliteit en stijl als het gaat om hun sportoutfit. Vrouwen die er goed uit willen zien en het maximale uit zichzelf willen halen; tijdens het sporten en daarna.  

Alle Jogha items zijn voorzien van fashionable prints die speciaal ontworpen zijn om met elkaar te combineren. Jogha tilt sportswear naar een heel nieuw level door veelzijdige kledingstukken te ontwikkelen die jou niet alleen laten shinen tijdens elke workout maar ook daarna. 

Daar waar andere sportswear zich focust op verschillende soorten sport, ligt bij Jogha de focus op de vrouw en haar behoeften. Zo kan iedere type vrouw haar eigen unieke stijl uitdragen. Als je je goed voelt in wat je draagt kun je pas echt uitblinken in wat je doet. “Jogha helps you discover the badass within.”